Homepage » Over mij

Wie ben ik

Ik ben Annelies van den Heuij, lactatiekundige IBCLC
en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen.
Om de titel International Board Certified Lactation Consultant te mogen blijven voeren, moet ik me als lactatiekundige regelmatig blijven scholen, me na elke vijf jaar opnieuw laten certificeren en na elke tien jaar opnieuw internationaal examen doen.

Als verpleegkundige was ik jarenlang werkzaam op de kinderafdeling in Ziekenhuis Zevenaar. In juli 2009 heb ik de Opleiding Lactatiekunde afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel ben ik werkzaam als vrijgevestigde lactatiekundige in Zevenaar, maar je kunt me ook tegen het lijf lopen bij Kraamzorg LiemersCare.Verder werk ik samen met de volgende verloskundigenpraktijken:
- Verloskundigen Grieta Riphagen, Maartje Koopman en Maaike Tomesen-van der Meij(Verloskundigen voor Zevenaar en Rijnwaarden)

Bij deze verloskundigenpraktijk verzorg ik op woensdag het inloopspreekuur.
Dit kan zijn op de praktijk maar ook bij je thuis, zie cursus op maat.
Ben je onder controle bij een andere verloskundige, dan kun je de borstvoedingcursus ook bij mij volgen.
- Verloskundige Marloes Jansen (Verloskundigen Praktijk Huissen)
- Verloskundigen Bemmel (Praktijk voor Verloskunde Lingewaard)

In samenwerking met deze drie praktijken geef ik borstvoedingcursussen. Zie ook Borstvoeding Cursus. Sta je onder controle bij een andere verloskundige of gynaecoloog, dan kun je bij mij de cursus ook volgen.

Als vrijgevestigde lactatiekundige heeft mijn praktijk een uitgebreid assortiment aan borstvoedinghulpmiddelen en borstvoedingondersteunende producten. Natuurlijk kun je deze producten en kolven bij mij huren en kopen 7 dagen per week!

Daarnaast heb ik vanaf 1 juli 2011 in samenwerking met Kraamzorg LiemersCare, BabyCafé Zevenaar opgericht, zie inloopspreekuur. Elke vrijdagochtend in 'Lokaal de Revolutie' in Zevenaar van 10 tot 12 uur.

Naast al deze werkzaamheden ben ik ook moeder van 5 kinderen, die allemaal borstvoeding hebben gehad. Het was voor mij altijd al vanzelfsprekend dat ik borstvoeding zou gaan geven en achteraf vond ik het mooie, indrukwekkende belevenissen en mijlpalen in mijn leven. Ondanks dat er momenten waren dat het tegenzat of pijnlijk was, heb ik met veel plezier borstvoeding gegeven.

Ik wil jou graag helpen om borstvoeding te laten slagen en ervan te genieten.